logo

Privé realisaties

MERIDIAAN is sinds meer dan 50 jaar actief en heeft in die tijd een enorme ervaring opgebouwd op het gebied van constructie, plaatsing, restauratie, herstel, onderhoud in privé woningen.

Daktorentjes en gevelklokken

Een daktorentje met één of meerdere bronzen klokjes en/of een wijzerplaat verfraait het uitzicht van landelijker gelegen gebouwen.
MERIDIAAN maakt torentjes op maat, aangepast aan het gebouw en de omgeving.

Het plaatsen van één of meerdere klokjes op de gevel kan zeer decoratief zijn


De klokken in een torentje kunnen manueel bediend worden met een touw of worden automatisch gestuurd via een elektronisch uurwerk.  Met dit elektronisch uurwerk kunnen het luiden en het kleppen automatisch geprogrammeerd worden.   De dakafwerking is aangepast aan het gebouw: in koper, met dakpannen of leien.
Een windwijzer en/of torenhaantje maakt het geheel nog sierlijker.

Een gevelklok kan gebruikt worden als deurbel die met een trekker wordt bediend. Hierbij worden de klokjes scharnierend opgesteld.

MERIDIAAN levert u decoratieve bronzen klokken - eventueel voorzien van namen en inscripties - in diameter 20, 24 of 30cm.

Wij maken u vrijblijvend een volledig ontwerp dat overeenstemt met uw wensen.
MERIDIAAN kan ook zorgen voor de gehele uitvoering van uw project.

Wijzerplaten

Een wijzerplaat kan de gevel van uw woning of zaak sieren of kan geplaatst worden in de leefruimte, keuken, inkomhall, bureau,...

MERIDIAAN maakt de wijzerplaten op maat, volgens een klassiek of modern ontwerp, volledig in harmonie met de bouwstijl van uw woning. Op de wijzerplaat kan een naam of logo uitgewerkt worden.


De gebruikte materialen zoals kunststof, roestvrij staal, aluminium of koper zijn van uitnemende kwaliteit en garanderen een lange levensduur.

Wijzerplaten en wijzers kunnen gemaakt worden in elke gewenste vorm en kleur. Iedere wijzerplaat kan voorzien worden van verlichting.

De wijzerplaten worden aangedreven door een moederuurwerk dat iedere minuut een impuls doorgeeft.

Hebt u een idee? Geef ons een seintje, wij werken graag een ontwerp voor u uit.

Kleine beiaarden

Beiaardklanken trekken ieders aandacht.

Beiaarden kunnen geplaatst worden in daktorentjes, op gevels, in een tuin of op een pleintje. Een beiaard past zowel in een klassieke als in een moderne omgeving en kan ook gecombineerd worden met een wijzerplaat.


Bij de keuze van de constructie waarin de klokken worden opgehangen, wordt veel aandacht besteed aan de omgeving waarin de beiaard geplaatst zal worden.

Op de beiaardklokken worden elektromagneethamers gemonteerd waarmee de melodie op de klokken wordt gespeeld. Het geheel wordt aangestuurd door een elektronische beiaardcomputer. Hierdoor is het mogelijk om de muziek te organiseren en het afspelen ervan te programmeren.

De gespeelde muziek kan zo aangepast worden aan het seizoen, aan een speciaal evenement (verjaardag, doop, huwelijk,...) of aan de periode van het jaar (Kerstmis, Pasen,...).

De beiaardmelodieën kunnen elk uur, half uur of kwartier weerklinken.

MERIDIAAN levert de constructie met de volledige installatie en zet uw muzikale wensen om in klokkenklanken.

Wij stellen u graag een aantal ideeën en schetsen van kleine beiaarden voor. Contacteer ons voor meer informatie en voorbeelden.

Onze website gebruikt cookies om u de best mogelijke gebruikservaring te bieden en om onze producten en diensten te verbeteren. Door onze website te bezoeken, aanvaardt u onze cookies. Meer informatie.

Ik ga akkoord