logo

Klokken en luidinstallaties

Klokken kleuren al eeuwen onze akoestische buitenomgeving. Het zijn signaalgevers die een eigen sfeer creëren. Klokken zijn verbonden met het wel en wee van een stad of dorp.

De bronzen luidklokken zijn van de beste kwaliteit en vrij van elke onzuiverheid. Het klokkenmateriaal bestaat uit 80% koper en 20% tin. De klokken kunnen voorzien worden van namen en inscripties. Ze zijn beschikbaar met of zonder kroon.


Luidinstallaties werken met vliegende of vallende klepel. Ook synchronisatie van verschillende klokken kan op iedere installatie aangebracht worden.
De luidklokken worden opgehangen aan luidbruggen die vervaardigd zijn uit hout of warm gegalvaniseerd staal. Deze luidbruggen worden op hun beurt gemonteerd in een klokstoel. Voor elke klok wordt een aangepast luidwiel gemaakt.
De elektromagneethamer wordt gemonteerd binnenin de klok of aan de buitenkant om de uurslag en het rouw-en feestgeklep te bekomen.
De elektronische luidmachine stuurt de luidklokken aan. De ingebouwde microcontroller doseert elke slagkracht op de klok. Het gevaar op barsten van de klokken wordt hiermee aanzienlijk verminderd.
Een jaarlijks nazicht van de luidinstallatie is noodzakelijk voor de goede werking ervan. Hebt u reeds een onderhoudscontract voor uw luidinstallatie? Contacteer ons voor meer informatie.

.

Onze website gebruikt cookies om u de best mogelijke gebruikservaring te bieden en om onze producten en diensten te verbeteren. Door onze website te bezoeken, aanvaardt u onze cookies. Meer informatie.

Ik ga akkoord